آشنایی با استراتژی معاملاتی معکوس و نحوه استفاده از آن

استراتژی معاملاتی معکوس

فهرست مطالب

استراتژی معکوس در ترید چیست؟

استراتژی معاملاتی معکوس در برخی شرایط می‌تواند شما را به سمت پیروزی در بازارهای معاملاتی هدایت کند. طبیعتاً برای اینکه این ابزار را به موقع استفاده کنید باید ابتدا نسبت به آن شناخت کامل داشته باشید. زمانی که اکثر مردم به دنبال معامله کردن هستند دوست دارند در قیمت‌های پایین خرید و در قیمت‌های بالا بفروشند. معامله معکوس دقیقاً شما را به سمت خلاف این جریان هدایت می‌کند. مثلاً تصور کنید یک روند اصلاحی در بازار وجود دارد، در این شرایط طبیعتاً معامله‌گر دارایی‌های خود را در قیمت‌های بالا عرضه می‌کند و سپس در قیمت‌های پایین مجدداً آنها را بازخرید می‌نماید. اگر پیش‌بینی‌های او واقعی باشند قطعاً سود می‌کند و به سود می‌رسد. با این حال در معامله معکوس تریدر دقیقاً خلاف روند بازار استراتژی خودش را تنظیم می‌کند، یعنی او تصور می‌کند که آلارم‌های ریزش بازار تقلبی هستند و احتمال رشد کماکان وجود دارد. استراتژی معامله معکوس قطعاً ریسک بالایی به همراه خواهد داشت.

پیشنهاد مطالعه: فروش استقراضی در فارکس چیست؟

معامله معکوس

پوشش ریسک، یکی از دلایل مهم استفاده ازاستراتژی معاملاتی معکوس

یکی از مهمترین دلایل استفاده از استراتژی معاملاتی معکوس پوشش ریسک است. مخصوصاً اگر شما استراتژی بلند مدت برای سرمایه‌گذاری در بازار داشته باشید، معامله معکوس می‌تواند در شرایطی ریسک شما را کاهش دهد. مثلاً فرض کنید سهام یک شرکت خودروسازی را خریداری کرده‌اید و آن را برای بازه بلند مدت نگه می‌دارید. ممکن است در همان سهام یک موقعیت کوتاه مدت هم به وجود بیاید. با استراتژی معامله معکوس شما می‌توانید از سرمایه اصلی خودتان در برابر خطرات منفی محافظت داشته باشید. 

پیشنهاد مطالعه: سبک پرایش اکشن ict ستاپ QM

چگونه موقعیت معامله معکوس را شکار کنیم؟

اگر می‌خواهید در بازار بر اساس منطق و عقل حرکت کنید، نباید صرفاً هر زمان دلتان خواست سراغ استراتژی معاملاتی معکوس بروید. این نکته را در نظر داشته باشید که با کمک تحلیل تکنیکال و بنیادی می‌توان فرصت‌های معامله معکوس زیادی را در بازار شکار کرد. برخی از استراتژی‌های اثبات شده برای موفقیت در این مسیر را خدمتتان معرفی خواهیم کرد:

فشار خرید یا فروش: در شرایطی که بازار درگیر یک فشار خرید یا فروش شدید می‌شود احتمالاً معامله معکوس می‌تواند سود خوبی برای معامله‌گر داشته باشد. با کمک شاخص‌هایی مثل RSI شما می‌توانید این موقعیت‌ها را شکار کنید. مثلاً تصور کنید یک سهام به سرعت فروخته شده و فشار زیادی روی آن وجود داشته است. در این شرایط احتمالاً قیمت خیلی سریع به حالت اول بازگردد.

سطوح حمایت و مقاومت: بررسی سطوح مقاومت یا حمایت کلیدی برای شناسایی معکوس‌های احتمالی کاربرد زیادی دارد. منظور ما از مقاومت یا حمایت‌های کلیدی آن سطوحی هستند که قیمت از آنها برای مدت طولانی عبور نکرده است. عبور قیمت از این سطوح می‌تواند نشانه بروز یک معکوس باشد.

واگرایی: مسئله واگرایی را در بازار جدی بگیرید. زمانی که دو شاخص در جهت مخالف هم حرکت کنند این اتفاق رخ می‌دهد. واگرایی می‌تواند نشانه تضعیف خرید یا فروش باشد. هر کدام از این دو حالت می‌توانند فرصتی برای معامله معکوس را نشان دهند.

الگوی شمعدانی: الگوهای شمعدانی ژاپنی می‌توانند سرنخ‌هایی در مورد معکوس‌های احتمالی آینده برای شما به نمایش بگذارند. در میان این الگوها بیشتر روی سر و شانه، سر و شانه معکوس و شمع‌های صعودی یا نزولی تمرکز داشته باشید. 

فیبونانچی: استفاده از ابزار فیبوناچی در پیش‌بینی روند بازار همیشه کاربردی بوده است. شما می‌توانید از ابزار فیبوناچی بازگشتی برای تعیین سطوح حمایت و مقاومت کمک بگیرید. این سطوح به شما کمک می‌کنند تا روند قیمت برای معکوس شدن در نقاط کلیدی را بهتر پیش‌بینی کنید.

معاملات معکوس

پیشنهاد مطالعه: تریلینگ استاپ و بریک ایون

خطرات استراتژی معاملاتی معکوس چیست؟

استفاده از استراتژی معاملاتی معکوس خطرات بسیار زیادی می‌تواند برای یک معامله‌گر داشته باشد. بهتر است خطرات این نوع معامله را که خدمتتان معرفی می‌کنیم قبل از ورود به معامله مد نظر قرار دهید:

اولین خطری که معاملات معکوس دارند عدم وجود مسیر مشخص در آنها است. اگر شما نتوانید مسیر حرکت بازار را به درستی تشخیص دهید فقط دارید قمار می‌کنید. در معاملات معکوس تشخیص این کار بسیار سخت است و اگر حدس شما اشتباه باشد ضرر زیادی متحمل خواهید شد.

با توجه به اینکه این مدل معاملات نسبت به حالت‌های دیگر ریسک بالاتری دارد شما باید برای خودتان حد ضرر تعیین کنید. تنظیم حد ضرر صحیح کمک می‌کند تا شما کمتر متحمل زیان در بازار شوید. 

شما باید سطح ریسک معاملات معکوس را به خوبی درک کنید و آنها را بپذیرید. اگر نمی‌توانید این را قبول کنید که در چنین معاملاتی دچار ضررهای بزرگ شوید بهتر است قید ورود به آنها را بزنید. قبول ریسک بالا در این معاملات آرامش بیشتری به شما تزریق خواهد کرد.

ورود به معاملات معکوس ممکن است فرصت سرمایه‌گذاری بلند مدت را از شما بگیرد. اگر بازار طبق پیش‌بینی شما حرکت نکند حتی در صورت خروج به موقع، باز هم نمی‌توانید سریع وارد سرمایه‌گذاری جدید شوید و عملاً فرصت سودآوری بلند مدت را از دست داده‌اید.

استراتژی معاملاتی معکوس

پیشنهاد مطالعه: استاپ هانت چیست؟

چگونه تجزیه و تحلیل ریسک انجام دهیم؟

همانگونه که گفتیم در استراتژی معاملاتی معکوس کنترل ریسک بسیار اهمیت دارد. به همین دلیل می‌خواهیم چند نکته خدمت شما بیان کنیم تا با کمک آنها بهتر بتوانید مدیریت ریسک روی سرمایه خودتان داشته باشید:

  • همیشه در بازارهای معاملاتی بدانید که گذشته چراغ راه آینده است. بررسی تاریخچه قیمت سهام مورد نظر شما کمک می‌کند تا در مورد نوسانات گذشته آن اطلاعات خوبی به دست آورید. این اطلاعات کمک می‌کنند تا بتوانید سطوح قیمت را در آینده بهتر شناسایی نمایید.
  • شرایط اقتصادی کشور را هنگام ورود به معاملات معکوس بررسی کنید. بررسی اقتصاد کلان برای موفقیت شما در بازارهای معاملاتی ضروری است. با کمک اطلاعات حاصل از این ارزیابی شما می‌توانید وضعیت امنیت معاملات را بهتر متوجه شوید. همچنین باید بررسی کنید که آیا اتفاقاتی در آینده رخ خواهد داد که بتواند روند قیمت را تغییر دهد یا خیر.
  • بهتر است به تمامی عوامل بازار هنگام انجام معاملات خودتان توجه داشته باشید. اتفاقی که در بازار رخ دهد می‌تواند روی ریسک سرمایه‌گذاری شما تاثیر مستقیم بگذارد. منظور ما عواملی نیست که فقط در چهارچوب بازارهای معاملاتی شما تعریف می‌شوند. مثلاً نرخ بهره بین بانکی همیشه در روند صعودی یا نزولی بازار سهام تاثیر دارد. پس بهتر است آن را به طور دقیق بررسی کنید و ارتباط آن با معاملات خودتان را متوجه شوید.
  • هنگام تنظیم استراتژی معاملاتی معکوس توصیه می‌کنیم حتماً یک نقطه خروجی برای خودتان در نظر بگیرید. با چنین کاری عملاً وقتی بازار برخلاف پیش بینی شما حرکت کند سریع‌تر می‌توانید تغییر وضعیت دهید و کمتر دچار ضرر و زیان خواهید شد. البته شاید سودآوری شما هم کمتر شود اما برای کاهش ریسک چنین اقدامی ضروری است.
استراتژی معاملاتی معکوس

پیشنهاد مطالعه: دراودان چیست؟

استراتژی معاملاتی معکوس معمولاً بیشتر در کدام تایم فریم رخ می‌دهد؟

استراتژی معاملاتی معکوس معمولاً در تایم فریم روزانه اتفاق می‌افتد و نسبتا هم سریع است. البته باید بگوییم که احتمال رخ دادن آن در تایم فریم‌های هفتگی و سالانه هم وجود دارد. معاملات معکوسی که در بازه‌های زمانی متفاوت رخ می‌دهند برای هر معامله‌گر متفاوت هستند. مثلاً کسی که روی یک روند بلند مدت سرمایه‌گذاری کرده است به دنبال تغییر در نمودارهای روزانه یا هفتگی است، تغییرات قیمت در نمودار ۵ دقیقه‌ای برای او هیچ اهمیتی ندارد. این در حالی است که معکوس ۵ دقیقه‌ای برای معامله‌گر روزانه اهمیت به شدت بالایی خواهد داشت. با توجه به این توضیحات نمی‌توانیم بر اساس تایم فریم، احتمال رخ دادن فرصت معامله معکوس را خیلی دقیق پیش بینی کنیم. بهتر است برای بررسی عملکرد قیمت بیشتر سراغ اندیکاتورها و دیگر ابزار موجود در بازار برویم.

استراتژی معاملاتی معکوس

پیشنهاد مطالعه: وین ریت در فارکس چیست؟

معامله معکوس و پولبک چه تفاوتی با هم دارند؟

استراتژی معاملاتی معکوس تغییر روند در قیمت دارایی‌ها محسوب می‌شود. این در حالی است که پولبک یک حرکت متقابل داخل روند است و آن را معکوس نمی‌کند. پولبک‌ها پایین‌ترین سطح‌ها را به وجود می‌آورند و تا زمانی که قیمت در بازه زمانی مورد نظر معامله‌گر به حد پایین‌تری نرسد روند صعودی معکوس نمی‌گردد. در مقابل آنها معاملات معکوس معمولاً به شکل یک عقب نشینی بالقوه آغاز می‌گردند. البته در نهایت مشخص نیست آنها چه زمانی شروع خواهند شد. پس در تنظیم استراتژی معاملاتی خودتان دقت داشته باشید که پولبک و معامله معکوس کاملاً متفاوت هستند. شما باید براساس تغییرات قیمت و شرایطی که وجود دارد تشخیص دهید کدام یک از آنها کاربرد خواهند داشت.

پیشنهاد مطالعه: آموزش ورود به فارکس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *