ریسک فری چیست؟ نحوه Risk Free کردن چگونه است؟

ریسک فری

فهرست مطالب

اگر در بازارهای مالی فعال بوده باشید احتمالا بارها نام معامله ریسک فری یا معامله بدون ریسک را شنیده اید. بسیاری از تریدرها به دنبال انجام معامله هایی هستند که در آن ها کمترین میزان ضرر باشد. زیرا از دست دادن سرمایه و به وجود آمدن ضررهای هنگفت همواره بزرگترین ترس تریدرها بوده است. اما تکنیکی وجود دارد که با استفاده از آن می توانید ریسک معامله را به میزان قابل توجهی کاهش دهید. در این مقاله به معرفی کامل معامله های ریسک فری و چگونگی انجام آن ها می پردازیم.

در ویدیوی زیر ریسک فری بصورت کامل همراه با مثال توضیح داده شده است:

معاملات ریسک فری چیست؟

قبل از توضیح ریسک فری باید به این نکته بسیار مهم توجه داشت که هیچ بازاری عملا بدون ریسک سرمایه گذاری وجود ندارد اما راه حل ها و روش هایی وجود دارد که می توان این ریسک را به حداقل رساند. معاملات ریسک فری، معامله هایی هستند که در آن میزان ریسک موجود بسیار کم است. در واقع در این معاملات، امکان آنکه تریدر ضرر کرده و سرمایه خود را از دست بدهد بسیار ناچیز می باشد. بنابراین این گونه معامله ها، به معامله های ثابت و پایدار شناخته می شوند. معامله بدون ریسک هم در بازار مالی فارکس و هم در بازار ارز دیجیتال کاربرد دارد.

ریسک فری معاملات

پیشنهاد مطالعه: مدیریت سرمایه چیست؟

ریسک فری در فارکس

فارکس نیز همانند بسیاری از بازارهای مالی دیگر دارای معامله هایی بدون ریسک است. البته بدون ریسک ترجمه لغوی Risk Free می باشد وگرنه واژه ریسک فری در اصطلاح به معنی معامله هایی است که ریسک کمی دارند. پوزیشن هایی که ریسک کمتری دارند، معمولا با سود پایداری همراه هستند.

ریسک فری به سبک پریسا نصر

ویدیوی زیر یک مثال کاربردی از ریسک فری به سبک پریسا نصر می باشد:

ریسک فری در ارز دیجیتال

ارز دیجیتال نیز همانند بازار فارکس دارای معامله هایی است که کمترین ریسک را دارند ولی باید توجه داشت که قطعا هیچ بازاری در هیچ حالتی بدون ریسک نمی باشد و با این استراتژی میزان ریسک را بسیار کاهش میدهیم. معمولا بازار ارز دیجیتال همواره با نوسانات مختلفی همواره بوده و هست. به همین دلیل تریدرها این نگرانی را دارند که در اثر نوساناتی سرمایه خود را از دست بدهند. این را باید بدانیم که معاملات ریسک فری رابطه مستقیمی با سطح دانش شما در بازارهای مالی دارند و بدون دانش و استراتژی معاملاتی مناسب هیچوقت نمیتوانید معاملات ریسک فری داشته باشید.

پیشنهاد بازدید: دلار هرات چیست؟

استراتژی معاملات ریسک فری

اگر شما نیز تریدر بازارهای مالی هستید، احتمالا می خواهید بدانید استراتژی معامله ریسک فری چگونه است؟ اصلا چگونه در یک بازار مالی می توان این استراتژی را پیدا کرد؟ در ادامه به نحوه ایجاد معاملات بدون ریسک می پردازیم.

سیو سود پلکانی

یکی از بهترین روش های پیاده سازی استراتژی معامله ریسک فری، ذخیره کردن سود به صورت پلکانی و مرحله به مرحله می باشد. در این روش تریدر هر بار که سود می کند سود خود را از معامله خارج کرده و یا به زبانی دیگر آن را سیو می کند. این گونه تریدر می تواند سود و سرمایه خود را از ضرر و زیان دور کند.

DCA یا خرید پله ای

خرید پله ای یا متوسط، قیمت خرید کاهش یافته امکان انجام معامله با کمترین میزان ضرر و زیان را به ما می دهد. در این روش تریدر سرمایه خود را به چند بخش کوچک برای سرمایه گذاری در قسمت های مختلف تقسیم می کند. خرید های کوچک و منظم امکان سرمایه گذاری به صورت پلکانی و مرحله ای را به تریدر می دهند.

پیشنهاد مطالعه: ستاپ QM چیست؟

تعیین حد ضرر

تعیین کردن حد ضرر در ریسک فری روشی است که به شما کمک می کند جلوی ضررهای اضافی و بیش از حد را در یک معامله بگیرید. در این روش، تریدر عدد مشخصی را به عنوان خطوط یا سطوح مقاومتی و حمایتی در نظر می گیرد. با رسیدن ضرر به آن مقدار معین، معامله بسته شده و از به وجود آمدن ضرر بیشتر جلوگیری می شود.

مهمترین مسئله در تعیین کردن حد ضرر اینست که باید دقت کرد تا بهترین نقطه حد ضرر را انتحاب نمود یعنی نه خیلی نزدیک و نه خیلی دور از نقطه باز کردن پوزیشن باشد که این امر هم به استرانژی شما بستگی دارد. منتهی برای راهنمایی بهتر انتخاب حد ضرر مناسب چند نمونه مثال میزنیم:

روش کلاسیک: در این روش شما بصورت دستی حد ضرر را در بالای قله ها یا کف هایی که بوجود آمده اند قرار می دهید.

روش عرضه و تقاضا: بعد از تشخیص نقاط عرضه و تقاضا در بازار حد ضرر خود را در جایی قرار دهید که عرضه و تقاضا وجو داشته است.

جابه جایی حد ضرر در منطقه سود

برخی از معامله ها ممکن است ابتدا روند سودده داشته، سپس وارد نقطه شروع و به زیر آن برسند. یعنی معامله شروع به ایجاد ضرر و زیان می کند. تریدرها در استراتژی ریسک فری برای جلوگیری از این اتفاق پس از وارد شدن معامله به ناحیه سود، حد ضرر خود را در ناحیه سود تعیین می کنند. یعنی حد ضرر در معامله خرید کمی بالاتر و در معامله فروش کمی پایین تر از نقطه ورود قرار می گیرد.

تریلینگ استاپ

حد ضرر متحرک یا تریلینگ استاپ بر خلاف حد ضرر معمولی ثابت نیست. این قیمت همراه با قیمت و در جهت آن همواره در تغییر است. در این روش می توانید حد ضرر را یک درصد ثابت یا مبلغ مشخصی قرار دهید. در حد ضرر متحرک معامله گر می تواند مقدار قابل توجهی از سود معامله را ذخیره نماید.

معاملات باینری آپشن در ریسک فری

باینری آپشن به معاملاتی گفته می شود که نتیجه آن ها از دوحالت خارج نیست. در این معاملات، تریدر قیمت آینده دارایی را پیش بینی می کند. اگر پیش بینی او درست از آب دربیاید، سود مشخصی را دریافت می کند. اما اگر پیش بینی او غلط باشد، سرمایه و دارایی که وارد معامله کرده از دست می دهد. این معامله در دو جهت مخالف خرید و فروش تشکیل می شود.

پیشنهاد مطالعه: بهترین استراتژی معاملاتی

تفاوت ریسک فری با سیو سود

برخی از تریدرهای بازارهای مالی ممکن است مبحث ریسک فری را با سیو سود اشتباه بگیرند. سیو سود یکی از روش هایی است که برای مدیریت ریسک و کاهش دادن ریسک به کار می رود. اما نحوه انجام آن کاملا متفاوت است. سیو سود به معنی کم کردن یا کاهش حجم معاملاتی است که شما وارد معامله خود کرده اید. دقت کنید که هر چقدر حجم معامله را کمتر کنید، به میزان همان حجم، سود به شما تعلق می گیردو همچنین نکته دیگر که باید به آن توجه داشته باشید این است که بعد از باز کردن پوزیشن فقط میتوانید حجم آن را ببندید و نمیتوانید به حجم آن اضافه کنید.

مثال کاربردی انجام ریسک فری در یک معامله فارکس

در این بخش می خواهیم یک مثال از معامله ریسک فری با استفاده از تغییر سطح استاپ بپردازیم. فرض کنید شما تصمیم می گیرید معامله خرید جفت ارز یورو/دلار آمریکا را با قیمت فعلی 1.2000 باز کنید. سپس حد ضرر را به 1.1950 یعنی 50 پیپ پایین تر از قیمت فعلی تعین می کنید. یعنی اگر قیمت به 1.1950 برسد (50 پیپ ضرر) معامله بسته شده و جلو ضرر گرفته می شود.

حال اگر قیمت معامله به 1.12100 برسد، شما می توانید حد ضرر را به 1.1250 پیپ برسانید. یعنی سطح توقف یا استاپ شما 1.1250 خواهد بود. در این شرایط در صورت کاهش قیمت، شما سود معامله را می برید. زیرا حد ضرر را به بالا رسانده اید.

نکات مهم در معامله ریسک فری

اگر قصد انجام معاملات ریسک فری را در بازارهای مالی همانند فارکس یا ارز دیجیتال دارید، بهتر است یکسری نکات را در نظر بگیرید. چون بدون رعایت این نکات نمی توانید در بازارهای مالی مدیریت ریسک را به خوبی انجام دهید.

تحقیق و آموزش

همانطور که قبلا گفته شد معاملات ریسک فری رابطه مستقیمی با دانش شما دارد پس یکی از بهترین راه های کاهش میزان ریسک معاملات، انجام تحقیقات و آموزش های مختلف در مورد نحوه معامله کردن و نحوه مدیریت ریسک است. متاسفانه بسیاری از تریدرها بدون داشتن آگاهی و آموزش لازم اقدام به انجام معامله می کنند. این کار نه تنها ریسک را کاهش نمی دهد، بلکه ممکن است موجب از دست رفتن تمام سرمایه نیز شود.

استفاده از تحلیل تکنیکال

تحلیل تکنیکال یکی از روش هایی است که با آن می توانید مدیریت ریسک را انجام داده و خطر ضرر را به حداقل برسانید. ابزارها و روش های تحلیلی همانند نمودارها، شاخص های فنی و سیستم های مدیریت ریسک در این امر به شما کمک می کنند. بنابراین بهتر است تحلیل تکنیکال را دست کم نگیرید.

انتخاب دارایی هایی با نقدشوندگی بالا

در معاملات ریسک فری بهتر است دارایی هایی را برای معامله انتخاب کنید که قدرت نقدشوندگی بالایی دارند. یعنی آن دارایی در بازار مورد نظر خریداران و فروشندگان فراوانی داشته و به اصطلاح بازار آن گرم است. نقدشوندگی بالا باعث می شود تا دارایی مدنظر در مدت زمان کوتاهی خرید و فروش شود.

پیشنهاد بازدید: وین ریت چیست؟

نتیجه گیری

در این مقاله به معرفی کامل معاملات ریسک فری، استراتژی های اجرای این معاملات و نکات پیرامون آن پرداختیم. فراموش نکنید که در بازارهای مالی همیشه امکان ریسک وجود داشته و هیچ معامله ای بی ریسک نیست. بنابراین امکان انجام معامله ای بدون هیچ ریسکی وجود ندارد. تریدرهای بازارهای مالی تنها می توانند از طریق برخی از تکنیک ها همانند مدیریت ریسک، میزان ریسک معاملات را تا حد زیادی کاهش دهند.

8 پاسخ

  1. استاد روش بسیار خوبی هستش برای فارکس و طلا که میتونه هانت های ریادی داشته باشه

  2. ممنون از ارائه مطلب ریسک فری
    در استوری هاتون و کانال تلگرام هم توضیحات کاملی بیان کرده بودید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *