اور ترید چیست؟ روشهای جلوگیری از اور ترید

اور ترید چیست

فهرست مطالب

اورترید در بازار مالی به این معنی می باشد که سرمایه‌ گذار بیش از حد استاندارد و غیر معقولانه معامله می‌کند و کار آن غیر منطقی محسوب می‌شود که ممکن است با زیان‌های بسیاری مواجه گردد. در حقیقت سرمایه‌ گذاران با توجه به عوامل مختلف در معاملات گوناگون و بیش از حد فعالیت می‌کنند تا به خیال خود به سود مناسبی برسند، اما طبق شواهد معمولا این افراد زیان می‌بینند و سرمایه اولیه خود را از دست می‌دهند.

اورترید معمولا دارای ریسک بسیاری است که نتیجه و راندمان سرمایه گذاری کاهش پیدا می‌کند. به عنوان نمونه معامله‌ گر سعی می‌کند تا به بهترین نحو ممکن خرید و فروش و معامله را انجام دهد، اما اگر این مسیر مهم به صورت غیر منطقی انجام گیرد فرد سرمایه خود را از دست خواهد داد و با زیان فاجعه باری روبر می‌شود.

در پادکست زیر دلایل اور تریدینگ بصورت کامل بهمراه مثال توضیح داده شده است:

اورتریدینگ

پیشنهاد مطالعه: فروش استقراضی در فارکس

چرا دچار اور تریدینگ می شویم؟

از آنجایی که انسان‌ها دارای احساسات هستند معمولا به مسائل مختلف روزمره زندگی عادت می‌کنند. برای مثال برخی از افراد به نوشیدن قهوه اعتیاد دارند و باید روزانه و به صورت مرتب این نوشیدنی را میل کنند. در حقیقت سرمایه‌ گذاری و انجام معامله امری اعتیاد آور است که اکثر افراد خصوصا افراد تازه کار و مبتدی علاقه دارند هر روز به انجام معامله‌های گوناگون بپردازند و پول بیشتری به دست آورند. هنگامی که سرمایه گذار سود خوبی کسب می‌کند معمولا احساساتی و هیجان زده می‌گردد که به همین علت هیاجانات بر معامله گر قالب شده و دچار اورتریدینگ خواهد شد.

چرا دچار اور ترید می شویم؟ چندین دلیل اصلی وجود دارد که در ادامه بصورت کامل شرح خواهیم داد:

پایبند نبودن به قوانین استراتژی: وقتی یک معامله گر به قوانین استراتژی خودش پایبند نیست و محدودیت هایی که در پلن معامله گری خودش وجود دارد، در نظر نمیگیرد می تواند یکی از مهمترین دلایل اور ترید باشد که یک از راه حلهایی که برای این موضوع هست این است که تمام قوانین استراتژی را مکتوب در ژورنال خود بنویسید واضح و شفاف و طبق همان عمل کنید هرچیزی که مکتوب شود در ژورنال پایبندی به آن خیلی راحت تر میگردد تا اینکه فقط در ذهن ما وجود داشته باشد

احساسات و روانشناسی معامله: احساسات و روانشناسی معامله مثل ترس، طمع، هیجان و ترس چه زمانی اتفاق میفتد؟ زمانی که معامله ی ما در ضرر باشد و ما نمیخواهیم این مهم را بپذیریم که وین ریت ما صد درصد نیست و دوست داریم هرطور شده با سود از آن پوزیشن ها خارج شویم بنابراین شروع میکنیم به ترید های پشت سر هم و سریالی تا اون زیان را پوشش دهیم.

هیجان زیاد: یکی دیگر از دلایل اور تریدهیجان و وسوسه است مثلا کنار کسی قرار میگیریم یا در سوشال مدیا (تلگرام، اینستاگرام و …) با تحلیل های هیجانی که میبینیم ما را دچار هیجان میکند و ما بدون فکر و منطق شروع میکنیم به ترید کردن و نتیجه اش میشود ترید های سریالی و اور ترید شدن.

طمع : مورد بعدی زمانیست که دچار طمع میشویم بعنوان مثال دو سه معامله با سوده غیر منطقی بدست می آوریم که حاصل ریسک و عدم مدیریت سرمایه بوده و همین امر ما را به هیجان در می آورد و دچار طمع میکند که منجر به ترید های زیاد می شویم به این امید که سودهای خیلی بیشتری را از بازار بگیریم و به نوعی دچار غرور در معامله گری میشویم . برای کنترل این مورد حتما به مقاله مدیریت سرمایه مراجعه کنید

قطعیت در بازار: یکی از دلایل اور ترید این است که مات به یک قطعیتی در بازار میریسم و فراموش میکنیم که این بازار قانون احتمالات است و ما با داشتن یک استراتژی مکتوب و بک تست گیری شده فقط احتمال بردمان را بیشتر میکنیم و هرگز این احتمال سرد نخواهد شد.

پیشنهاد مطالعه: وین ریت چیست؟

دلایل اور تریدینگ

پس از  اینکه با پاسخ اورترید چیست آشنا شدید خوب است بدانید عوامل متفاوتی باعث ایجاد اورترید می‌شوند که در ادامه به برخی از آن‌ها خواهیم پرداخت:

تحلیل نادرست:

مهمترین دلیل در اورتریدینگ نداشتن و یا عدم پایبندی به استراتژی معاملاتی خودمان است.

یکی دیگر از علل ایجاد اورترید عدم آموزش و سواد کافی و همچنین تحلیل و تفسیر نادرست سیگنال‌ها است. اگر فرد سرمایه ‌گذار طبق قوانین و استراتژی بازار مالی عمل نکند سود معامله را از دست می‌دهد.

جنبه روانشناسی:

یکی از مهم‌ ترین علل ایجاد اورترید عوامل روانی هستند. به عنوان نمونه بروز احساسات مانند طمع، حرص، هیجان، حسادت و انگیزه برای سود بیشتر موجب می‌شوند که سرمایه‌ گذار در بازار مالی دچار اورترید و با ضرر روبرو گردد.

زمانی که دچار ترس و هیجان بیش از حد و برای تلاش برای جبران ضررهای گذشته می شویم ممکن است دچار اور ترید گردیم.

همچنین زمانیکه دچار هیجانات و وسوسه سود بیشتر می شویم هم ممکن است دچار این مسئله شویم.

اهمیت به معامله‌های کوتاه مدت: در حقیقت برخی از افراد سرمایه‌ گذار بر این باورند که تمرکز بر روی معاملات کوتاه مدت ( اسکالپ ) می‌تواند نتیجه بهتری داشته باشد که به همین علت سرمایه‌ گذاری بلند مدت را فراموش می‌کنند. در نتیجه با نتایج مالی غیر مطلوبی روبرو می‌شوند.

اگر بخواهیم یک نکته ی طلایی بگوییم می توانیم قانون بیست هشتاد را یادآورشویم که در معامله گری، اقتصاد، بازاریابی و … از آن استفاده میگردد به ایم معنی که نتایج شما حاصل بیست درصد از تلاش های شماست و 80% درآمد شما حاصل 20% از فعالیت شماست ما اگر این قانون را عمل کنیم دیگر نیاز نیست که فعالیت زیادی در بازار داشته باشیم.

اور ترید

اور ترید چه اثراتی دارد؟

اگر سرمایه گذار دچار اورترید شود با تاثیرات منفی روبرو خواهد شد که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره خواهیم کرد:

پیامدهای روانی: هنگامی که فرد سرمایه‌ گذار دچار اورترید می‌شود در هر لحظه احساساتی همچون استرس، اضطراب، ترس از ترید و افسردگی خواهد داشت که به همین علت در طول روز احساس آرامش ندارد.

کاهش کسب سود: طبیعی است سرمایه گذاران قصد دارد سود بیشتری کسب کنند به همین علت بدون توجه به منطق و شرایط به معامله‌های زیادی می‌پردازند که در نتیجه با بازدهی مناسبی مواجه نمی‌شود.

پیامد مالی: رسیک کردن زیاد می‌تواند سرمایه فرد یا شرکت را در خطر بیاندازد؛ چرا که باعث می‌شود سرمایه گذار خطر شکست در کسب و کار را احساس کند.

پیشنهاد بازدید : بررسی تخصصی 6 تا از بهترین بروکرها برای معامله طلا

راهکارهای جلوگیری از اور ترید

راهکارهای متفاوتی برای جلوگیری از اورترید وجود دارد. به عنوان مثال می‌توانید روش‌های تفسیر سیگنال بازار را به خوبی یاد بگیرید و یک برنامه یا استراتژی معاملاتی برای خود طراحی کنید و فقط طبق آن به انجام معامله بپردازید.

تعیین سقف تعداد معاملات روزانه و یا هفتگی و پایبندی به آن می تواند در جلوگیری از اورترید نقش مهمی داشته باشد این کار باعث میشود تا معامله گران طبق برنامه و با فکر وارد معاملات گردند و از هیجانات دور باشند.

بهتر است به میزان معقولی سرمایه‌گذاری کنید. در حقیقت میزان سرمایه ‌گذاری نباید بیش از حد زیاد یا به مقدار کمی باشد؛ بلکه باید همواره تعادل را رعایت نمایید.

بر روی تاثیرات عاطفی و روانی خود کنترل داشته باشید. لازم به ذکر است با جلوگیری از عواطفی همچون استرس، ترس و غیره می‌توانید از تصمیمات غیر منطقی پرهیز نمایید.

در نهایت انجام معامله بیش از حد می‌تواند در افزایش خستگی و کاهش تمرکز تاثیر فراوانی داشته باشد. به همین علت بهتر است گاهی اوقات استراحت کنید و سپس شرایط انجام معامله را ارزیابی نمایید.

پیشنهاد بازدید: دلار هرات چیست؟

تفاوت آندر ترید با اورترید چیست؟

تا این بخش در رابطه با پرسش اورترید چیست، دانستید که شامل معامله بیش از حد استاندارد است؛ اما آندرتریدینگ کاملا بالعکس اور تریدینگ است که به معنی معاملات خیلی کم و اندک می‌باشد. در حقیقت سرمایه گذارانی که برای معامله فرصت کافی دارند اما  فعالیتی انجام نمی‌دهند و سختگیری بیش از حد دارند، دچار آندرتریدینگ می‌شوند. به صورت کلی این دو عامل موجب عدم موفقیت در سرمایه گذاری می‌شود. در نتیجه بهتر است از انجام معامله بیش از حد زیاد یا کم و بیش از حد سخت گیرانه پرهیز کنید.

پیشنهاد مطالعه: هج کردن در فارکس چیست؟

معرفی چند کتاب خوب برای کنترل احساسات و اورتریدینگ

اولین کتاب که بعنوان مرجع اورتریدینگ شناخته میشود کتاب Options, Futures, and Other Derivatives نوشته جانی هالیدی در سال 2008 می باشد که در این کتاب به معرفی ابزارهای مقابله با این مسئله میپردازد.

دومین کتابی که قصد معرفی آن را داریم کتاب Options Trading: The Hidden Reality (گزینه های تجاری: واقعیتهای پنهان) است .

و همچنین کتاب Mastering the Trade, 3rd Edition اثر جان کارتر که برای معامله گران و تریدرهای حرفه ای بسیار مناسب می باشد.

پیشنهاد مطالعه: ستاپ QM چیست؟

24 پاسخ

    1. فوق العاده بود ، همه کسایی که به ترید مشغول هستن حداقل یک بار رو دچار اوور ترید شدن ، به نظرم برنده کسیه که توی این شرایط بتونه خودشو کنترل کنه و به مدیریت روانی مسلط باشه ، یکی از ارکان اصلی تریدر موفق شدن صبور بودنِ به موقع و کنترل احساساته که از مواردی هستن که میتونن مانع اوور ترید بشن ، و اینکه به نظرم کتاب خوندن وقتی که سطحی و به صورت رفع تکلیف باشه نمیتونه اون تاثیری ک باید رو بذاره ، اگر قراره کسی با کتاب خوندن مسائل مربوط به مدیریت روانی رو توی وجود خودش تثبیت کنه باید به تک تک جملاتی ک میخونه عمیقا فکر کنه وگرنه به نتیجه ای که میخواد نمیرسه

  1. سلام خانم نصر دستتون درد نکنه بابت مطالب آموزشی که بصورت رایگان دراختیار عموم قرار میدین خیلی ممنون

  2. بسيار عالي
    دقيقا بايد گاهي شخصيت روانشناسي تريد رو در خودمون رشد بديم
    مثلا صبور بودن
    بايد بدانيم نوسانات زياد خواهد بود پس خيلي مواقع حجم کم کردن و به استراتژي و تاييد جهت خودت اصرار کردن در آخر منجر به over trade خواهد شد.

  3. از رامسر سلام خدمت پریسا خانم دمت گرم بابت درست کردن و سایتی پر از مطلب آموزنده. من چند وقته عضو کانال تلگرامتون هستم دمت گرم خیلی برای من راهنماست

    1. سلام خانم نصر انصافا دستتون درد نکنه بابت مطالب آموزشی وعالی که بصورت رایگان دراختیار عموم قرار میدین خیلی ممنون وسپاسگزارم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *