مدیریت سرمایه چیست؟ چه استراتژی هایی دارد؟

مدیریت سرمایه چیست

فهرست مطالب

آیا می دانید مدیریت سرمایه چیست؟

چه روش هایی برای کنترل سرمایه گذاری وجود دارند؟ وقتی صحبت از ورود به بازارهای مالی از قبیل بازار ارز دیجیتال، فارکس، بورس و … می شود اولین چیزی که به ذهن افراد می رسد میزان سود و پیدا کردن معاملات مناسب است. بطور کلی در قدم اول مدیریت سرمایه یعنی حفظ اصل سرمایه و در قدم بعد تلاش برای کسب سود می باشد. باید بدانید که اولویت اصلی در هر بازاری مدیریت سرمایه و ریسک می باشد. مدیریت سرمایه به این معنی نیست که هیچ وقت زیان نباشد بلکه با مدیریت سرمایه باید ضرر و زیان را به حداقل برسانیم. تکنیک ها و روش هایی که در مدیریت سرمایه گذاری به کار گرفته می شوند جزء حرفه ای ترین و به روزترین تکنیک ها هستند که نقش مهمی در کاهش ضررها ایفا می کنند.

در پادکست زیر بصورت کاملا دقیق و ساده مدیریت سرمایه و ریسک توضیح داده شده است:

آموزش و نکات مهم در مدیریت سرمایه در فارکس + ربات رایگان ( ویدیویی)

بعد از گوش دادن به پادکست بالا و در آغاز مقاله بهتر است شما رو بیشتر با اهمیت و جایگاه مدیریت سرمایه آشنا کنیم تا با نگاه ویژه ای به این بحث بپردازید.

ضرر جزئی از بازار است و همیشه وجود دارد اما شما با رعایت مدیریت سرمایه میتوانید ضرری که متحمل شده اید را جبران کنید اما اگر مدیریت سرمایه را رعایت نکنید، با اتفاق چند ضرر جبران کردن آن بسیار کار سختی می شود. در جدول زیر میزان ضرر و زیان یک معامله و میزان سودی که باید آن ضرر جبران شود که به سرمایه خودتان برسید آورده شده است که میشود براحتی اهمیت مدیریت سرمایه را در یک نگاه درک کرد:

پیشنهاد مطالعه: معاملات ریسک فری

در واقع اگر ضرری بکنیم که مدیریت شده نباشد جبران آن کار بی نهایت سختی می شود. یعنی اگر 50% ضرر کنیم باید در معامله بعدی 100% سود کنیم تا برگردیم به نقطه ی اولیه سرمایه خودمان، در نتیجه حتما باید مدیریت ریسک و سرمایه را رعایت کنیم وگرنه در یک روز طوفانی بازار که استراتژی ما شاید جواب ندهد و ضرر کنیم جبران آن کار راحتی نیست فرض کنید که ما در طی روز سه معامله انجام داده ایم و هر سه تا معامله ما با ضرر بسته شده اند توجه داشته باشید که ما بین یک تا دو درصد مجازیم که روی هر معامله ضرر کنیم که اگر هر سه معامله با ضرر بسته شد ما طی یک روز شش درصد زیان کرده ایم و بازگشت شش درصد کار خیلی سختی نیست ولی طبق جدول بالا اگر ضرر ما بیش از این حد شود قطعا کار برای جبران زیان سخت می گردد.

مدیریت سرمایه

مدیریت سرمایه چست؟

مدیریت سرمایه به زبان ساده به بهینه سازی و اداره کردن دارایی و منابع مالی گفته می شود. این بهینه سازی باید به نحوی باشد که پتانسیل کسب سرمایه گذاری در بازارهای مالی از قبیل بازار مسکن، بازار بورس، بازار طلا، ارز دیجیتال و فارکس … را داشته باشد.

در تعریفی ساده تر مدیریت سرمایه گذاری به مجموعه ای از مهارت ها و دانش سرمایه گذاری با ریسک کنترل شده گفته می شود که با هدف حداکثر بازدهی و سود از سرمایه فعلی انجام می شود. هر شخصی می تواند استراتژی های مشخصی برای مدیریت سرمایه و ریسک داشته باشد. به طور کلی شرایط شخصی فرد از قبیل میزان سرمایه، سن سرمایه گذار، مدت زمان در نظر گرفته شده و هدف سرمایه گذاری می تواند روی انتخاب روش مدیریت سرمایه و استراتژی های آن تاثیر بگذارد.

پیشنهاد ویژه: بهترین بروکر برای ترید طلا

جایگاه مدیریت سرمایه

مدیریت سرمایه در بازارهای مالی با مدیریت ریسک و سرمایه یک سری وجه اشتراک با هم دارند. هدف از انجام استراتژی ها در هر بازاری، کاهش ریسک و حفظ ارزش دارایی ها است. با آموزش مدیریت سرمایه، ریسک کمتر و حفظ ارزش دارایی ها بیشتر می شود. با انجام این روش ها، سرمایه گذار برای رسیدن به هدف خود باید ریسک مشخصی را تحمل کند.

پیشنهاد بازدید: دلار هرات چیست؟

استراتژی‌ های مدیریت سرمایه

انتخاب روش های مدیریت سرمایه یا همان استراتژی های مدیریت سرمایه گذاری به میزان ریسک پذیری سرمایه گذار بستگی دارند. به طور کلی استراتژی محتاطانه، استراتژی پوششی و استراتژی هجومی در مدیریت سرمایه و ریسک بسیار موثر هستند.

مدیریت سرمایه

استراتژی محتاطانه

افرادی که روی حفظ دارایی اصلی حساس هستند می توانند این استراتژی را داشته باشند. عموما این روش با امنیت بالایی همراه می باشد و برای بلند مدت بهتر است. مثلا برای مدیریت سرمایه در بورس به جای اینکه فرد محتاطانه سهام مشخص را بخرد می تواند از صندوق های سرمایه گذاری با درآمد ثابت استفاده کند.

استراتژی تهاجمی (هجومی)

برای افرادی که اولویت اصلی آن ها کسب بالاترین سود است استراتژی تهاجمی بسیار کاربردی می باشد. این افراد با پذیرش ریسک بالا حاضر هستند که سود بالایی کسب کنند. داشتن دید کوتاه مدت برای این دسته از افراد عادی است.

استراتژی پوششی

ارائه تعریف دقیقی برای این استراتژی کمی سخت است. در واقع استراتژی پوششی بین استراتژی تهاجمی و محتاطانه قرار می گیرد.

در وب سایت معتبر اینوستاپدیا در مورد سبکهای معاملاتی این مطلب جالب و قابل توجه آمده است:

Generally speaking, there are two ways to practice successful money management. A trader can take many frequent small stops and try to harvest profits from the few large winning trades, or a trader can choose to go for many small squirrel-like gains and take infrequent but large stops in the hope the many small profits will outweigh the few large losses.

ترجمه:
به طور کلی، دو راه برای تمرین موفق مدیریت پول وجود دارد. یک معامله گر می تواند با معامله های بزرگتر سعی کند از معدود معاملات برنده سود بزرگ به دست آورد، یا یک معامله گر می تواند به دنبال سودهای کوچک سنجاب مانند باشد به این امید که سودهای کوچک بسیار بیشتر از آن باشد.

https://www.investopedia.com/articles/forex/06/fxmoneymgmt.asp

چه عواملی در مدیریت سرمایه تاثیرگذار است؟

برای مدیریت سرمایه و آموزش مدیریت سرمایه و کاهش ریسک روش های متعددی وجود دارند. مثلا پیروی از یک سیستم معاملاتی، اجتناب از هیجان، شناخت بازار و تعیین حد سود و زیان تنها چند مورد هستند. عوامل مهم تاثیر گذار بر روی مدیریت سرمایه گذاری عبارتند از:

مدیریت سرمایه

مشخص نمودن میزان سرمایه

شما در هر بازار مالی که قصد فعالیت داشته باشید باید مقدار مشخصی سرمایه داشته باشید. مشخص نمودن مقدار سرمایه و بررسی حوزه های مختلف سرمایه گذاری می تواند انتخابی ایده آل را برای شما رقم بزند.

پیشنهاد مطالعه: اسلیپیج چیست؟

شناسایی بازار هدف

سرمایه گذاری در هر بازار یک سری قوانین و پیچیدگی های خاص خود را دارد. پس در هر بازاری که ورود می کنید باید ابتدا با قوانین و جزئیات این بازار آشنا شوید. بازارهای مالی به تخصص نیاز دارند چون هر بازاری یک سری ویژگی های خاص خود را دارد. مثلا اگر شما قصد مدیریت سرمایه در بورس را دارید حتما باید در خصوص اصول پایه و روش های تحلیل و آموزش بورس اطلاعات کسب کنید.

داشتن سیستم معاملاتی شخصی

اگر می خواهید مثل یک سرمایه گذاری حرفه ای به بازارهای مالی ورود کنید حتما باید یک روش معاملاتی شخصی داشته باشید. شما وقتی می خواهید در مورد بازار سرمایه و اصول این بازار اطلاعات کسب کنید با حجم انبوهی از اطلاعات روش های کنترل سرمایه مواجه می شوید. یادگیری تمامی تکنیک ها و روش ها توسط یک نفر میسر نیست اما با تحقیق و مطالعه در این خصوص می توانید روشی را انتخاب کنید که بیشتر با روحیات و شرایط شما سازگار است.

مشخص نمودن حد سود و زیان

هیچ کدام از بازارهای سرمایه صد در صد قابل اطمینان نیستند. در آموزش مدیریت سرمایه بارها و بارها روی تعیین حد و زیان در سرمایه گذاری تاکید شده است. فرقی نمی کند حیطه فعالیت شما چیست و یا چه میزان سرمایه را وارد کار کرده اید به هر حال باید یک بازه مناسب بازدهی را برای خود تعیین کنید. شما باید دارایی خود را متناسب با اندازه ای که برای سود و زیان تعیین کرده اید به فروش برسانید. تعیین حد ضرر و حد سود می تواند از ضررهای زیاد هنگام متشنج شدن وضع بازار خودداری کند.

مدیریت سرمایه

اجتناب از تصمیم های احساسی در مدیریت سرمایه

در مدیریت سرمایه نمی توان ضرر و شکست را حذف کرد. هر کسب و کاری ممکن است تجربه شکست و متضرر شدن را داشته باشد. هر چقدر هم در این کار خبره و حرفه ای باشید باز هم ممکن است کنترل امور از دستتان خارج شود و ضرر کنید. برای جلوگیری از این امر بهتر است هیجانی عمل نکنید و با اعتماد به نفس قدم های مهم در معاملات را بردارید.

پیشنهاد مطالعه: حساب دمو چیست؟

متنوع نمودن سرمایه

همیشه متخصصان بازار مالی تاکید کرده اند که نباید تمام سرمایه خود را در یک بخش خاص سرمایه گذاری کرد. زمانی که در سرمایه گذاری تصمیم می گیرید که وارد یک واحد خاص شوید و کل سرمایه خود را یکجا در یک واحد صرف کنید امکان ریسک سرمایه گذاری را بالا می برید. چون اگر آن واحد اقتصادی دچار نوسان شود دارایی های درگیر در این واحد اقتصادی بالا و پایین می روند.

چرا مدیریت سرمایه اهمیت دارد؟

شما هر شغلی را که در نظر بگیرید قطعا یک سری نگرانی ها در رابطه با جریان نقدی وجود دارند. بر اساس تحقیقاتی که در این خصوص انجام شده بیش از 82 درصد مشاغل کوچک به دلیل نداشتن مدیریت سرمایه و مشکلات مربوط به جریان نقدی شکست خورده اند و کسب و کار خود را تعطیل کرده اند.

تصور کنید یک کسب و کار تمام سرمایه خود را صرف خرید تجهیزات کند و هزینه ای بابت سفارش محصولات جدید یا پرداخت حقوق کارمندان نداشته باشد. این مسئله به دلیل نبود آگاهی و آموزش مدیریت سرمایه رخ می دهد. با روش های کنترل سرمایه می توان به نرخ بازگشت سرمایه دست پیدا کرد و به افزایش سودآوری و افزایش ارزش و نقدینگی کمک کرد.

فرمول مدیریت سرمایه

برای مدیریت سرمایه یک فرمول مشخص و از پیش تعیین شده ای وجود ندارد. با توجه به اینکه روش ها و تکنیک ها مختلفی در بازارهای مالی انجام می شوند پس به این صورت نیست که در همه بازارهای مالی از یک فرمول خاص استفاده شود. در نتیجه هر کسی بنا به استفاده خود از یک فرمول خاص استفاده می کند.

مثلا فرمول مدیریت سرمایه در بورس با فرمول کنترل سرمایه در سایر بازارهای مالی مانند فارکس یا ارز دیجیتال کاملا متفاوت است. در فرمول مدیریت سرمایه در بازارهای مالی یک سری فاکتورهای مهم از قبیل:

  • ریسک یا حد ضرر
  • ریوارد یا حد سود
  • بازدهی یا نسبت ریوارد به ریسک
  • بالانس یا سرمایه اولیه در دسترس
  • میزان تحمل ریسک و حجم معاملات باید بررسی شوند.

مدیریت سرمایه در گردش چیست؟

به دارایی های جاری شرکت مدیریت سرمایه در گردش گفته می شود. این دارایی ها شامل موجودی کالا و بدهی های جاری شرکت است. در واقع کنترل سرمایه در گردش تضمین کننده ادامه فعالیت شرکت می باشد. وظیفه اصلی مدیریت سرمایه در گردش شناسایی پرداخت های وجه نقد و شناسایی دریافت ها می باشد. تمرکز روی این بخش از مدیریت باعث تامین موارد مهمی از قبیل دارایی ها و بدهی های جاری می شود.

سخن پایانی

نباید به هر قیمتی داخل بازار ترید کرد گاهی پیش میاد که طبق استراتژیتون یک روز کامل هیچ موقعیت معاملاتی برای شما وجود ندارد نخواهید که به زور یا به اجبار از این بازار پوزیشن بگیرید صبر کنید تا دقیقا مطابق استراتژی و ژورنال شما موقعیت مناسب معامله برای شما ایجاد شود. از حجم معاملات و اهرم مناسب استفاده کنید ، حرص و طمع محرک های اصلی بازار هستن که باعث میشه کنترلی روی معاملاتتون نداشته باشید در این بازار سعی کنید مثل یک ربات عمل کنید و به دور از احساسات باشید و هر عاملی که مثل حرص، طمع و غرور اعتماد به نفس بیجا، منجر میشود که شما کنترل خودتان را روی ترید و معاملات از دست بدید و همچنین نباید درگیر اور ترید (معاملات بیش از حد استاندارد) شوید. و نکته پایانی اینکه حتما حد ضرر داشته باشید بزرگترین اشتباهی که برای یک تریدر میتواند وجود داشته باشد این است که انتهای یک معامله را باز نگه دارد، هیچ وقت اجازه ندهید که انتهای ضرر باز باشد، چون یک اشتباه در معامله منجر به از دست دادن کل حساب شما خواهد شد پس حتما در معاملاتتان حد ضرر داشته باشید و به حد ضرر پایبند بمانید.

5 پاسخ

  1. سلام
    واقعا عالی

    پازل و خوب بچین نقطه ورود دقیق حدضرر مشخص اینجور به تارگت موفقیت میرسی

  2. مهمترین مسئله ای بود که میشد در موردش صحبت کرد
    در واقع ما ضرر مرکب داریم
    کلید طلایی و راز کسب سود همین مدیریت سرمایه است..
    ممنون…موفق باشی🌹

  3. مدیریت سرمایه موضوع فوق العاده مهم که شاید خیلی هامون اصلا رعایتش نمیکنیم و دقیقا یکی از مهم ترین مسائلی که باعث میشه سودده نباشه مجموع معاملاتمون همین موضوع مدیریت سرمایه س.
    درکنار آموزش تحلیل و رفتارشناسی کندل ها موضوع مدیریت سرمایه از اهمیت خیلی خیلی بالایی برخوردار هست که من بشخصه همچنان در این زمینه مشکل دارم ولی دارم روش کار میکنم
    در مورد این موضوع خیلی مطالب رو خوندم و ویدیوهارو نگاه کردم ولی هنوز کامل مسلط نشدم
    اهمیت مدیریت سرمایه رو زمانی کامل درک میکنید که میبینید شما از 100 تا معامله ای که انجام دادین 60 الی 70 تارو با سود بستین و فقط 30 تا معامله رو زیان کردین… ولی درمجموع در ضرر هستین و همین موضوع بسیار باعث دلسرد شدنتون میشه و فکر میکنید هرچقدر هم تلاش میکنید این بازار براتون سود نداره… حسی که من درحال حاضر دارم و دارم روی مدیریت سرمایه کار میکنم تا انشالله به درآمد برسم.
    این مطلب و ویدیو بنظرم کامل بود و میتونه کمک کننده باشه
    باز هم ممنون از خانم نصر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *